Sunday, January 25, 2015

seiko 6139-SOLD

jenama:seiko
model:6139
tahun:1970an
keterangan:model 6139 yang rare, payah ketemu spesies ini. semua parts asal kecuali bracelet. bracelet seiko tapi bukan untuk model ini.
movement;automatik
diameter:38mm
lugs 19mm
tali:bracelet seiko
harga RM 450 NEGO
CALL/SMS 0194050504






titoni cosmoking-SOLD

jenama:titoni
model:cosmoking
tahun:1970an
keterangan:berfungsi dengan baik. tali asal tapi bahagian gold dah pudar
movement:automatic
diameter:38mm
lugs:18mm
tali:titoni bracelet
harga:rm 580 nego




seiko 6309-SOLD


orient diver-SOLD


Tuesday, January 20, 2015

omega bumper-SOLD

jenama:omega
model-
tahun:1950an
keterangan: omega dress yang cantik dan harga berbaloi. enjin/caliber/movement bumper. telah diservis dan berfungsi dengan baik. enjin bumper ni biasanya orang jual rm 1500 ke atas kena pulak body gold. yang ini 1500 nego
diameter: 33mm
lugs:16mm
movement:automatic, bumper
harga:RM 1500 NEGO
CALL/SMS 0194050504










bulova concentric tripple date-SOLD

jenama:bulova
model;concentric tripple date
tahun: 1950an
keterangan: model yang jarang ada di malaysia. tak sampai 20 orang yang mungkin simpan jam ini di malaysia. tak rugi simpan, tak rugi jual. berbaloi untuk koleksi. ini yang paling mint pernah masuk dalam blog. yang paling terbaik. dial asli tanpa redial, movement dah servis berfungsi dengan sangat baik. lebih berbaloi simpan yang ini dari model high end yang biasa-biasa saja.betul, harga rm 2000 dah boleh dapat omega constellation atau tudor, tapi yang ini ingat senang nak dapat ke? hehe...tepuk dada tanya selera. boleh call/sms kalau berminat. tak beli pun takpa...boleh sembang tanya pendapat pun saya x kisah.kalau x percaya dengan apa yang dinyatakan boleh buat carian atau masuk forum.
diameter: 36mm
lugs:18mm
caliber:automatic
harga:RM 2000 NEGO
CALL/SMS 0194050504












Saturday, January 10, 2015

illona jump hour-SOLD

jenama:illona
model:-
tahun:1970an
keterangan:jump hour yang berada dalam keadaan sangat baik. rare, satu design funky era 70an, semakin sukar untuk didapatkan. body stainless steel
size:38mm,stainless steels
lugs:18mm
movement:manual
harga:rm 480 nego
call/sms 0194050504





Friday, January 9, 2015

longines admiral HF-SOLD

jenama:longines
model;admiral hf
tahun:1970an
keterangan:jenama mewah, design jam mewah yang cantik dan simple. begitulah aura jam mewah. semua parts asal kecuali tali
diameter:34mm, stainless steel case
lugs:18mm
harga:rm 950 nego
call/sms 0194050504







OMEGA GENEVE SKIN DIVER-SOLD

jenama: omega
model:geneve diver
keterangan: model rare, skin diver yang terbilang saja ada di malaysia. nombor di bezel dah hilang...cermin asal omega yang masih ada lambang omega di bahagian tengah. crown asal omega tapi bukan untuk model ini. caliber lebih kurang sama dengan tissot. jangan lupa yang tissot dulu dibawah omega. timing cun, kondisi sangat terbaik. jam terbaik untuk koleksi.jika caliber/enjin tak original, boleh kembalikan kepada saya, SAYA KEMBALIKAN WANG ANDA.
movement:automatic
tahun:1971-72
diameter: 36mm,stainless steel
lugs:18mm
harga: RM 1350 NEGO UNTIL LETGO
CALL/SMS 0194050504









felca spacestar 2000-SOLD

jenama:felca
model:spacestar 2000
tahun;1970an
keterangan:jam sangat cantik, rosegold case, dial bersih. berfungsi dengan baik
diameter: 38mm, rosegold case
lugs:18mm
movement;automatic
harga:rm 410 nego
call/sms 0194050504






ricoh worldtimer gmt-SOLD

jenama:ricoh
model:worldtimer gmt
tahun;1970an
keterangan: model rare, payah ketemu pada waktu kini. kembar kepada enicar sherpa gmt, model ini dijual dengan harga mampu milik. inner bezel didalam ada yang pudar, dan begitu juga bezel diluar
diameter:40MM stainless steel
lugs;20mm
movement:automatic
harga:rm 400 nego
call/sms 0194050504





boulevard bumper-RM 400 NEGO

jenama:boulevard
model:-
tahun:1950an
keterangan:rare item, jam military tahun 50an, kondisi terbaik.arabic marker. patina cantik
movement:automatic/bumper
diameter:33mm,stainless steel
lugs:18mm
harga:rm 400 nego
call/sms 0194050504





liban-SOLD

jenama;liban
model:
tahun:1950an
keterangan: jenama rare, patina yang sangat cantik, arabic marker, body dan lugs yang cantik. berfungsi dengan lancar. 
movement:manual/kunci
diameter: 34mm,rosegold case
lugs:18mm
harga:RM 430 NEGO
CALL/SMS 0194050504






Saturday, January 3, 2015

cyma -SOLD

jenama:cyma
model:cymaflex
tahun:1950an
keterangan: berfungsi dengan baik. patina yang cantik dan menarik, dipadankan dengan bracelet stail tahun 60an.
diameter:34mm stainless steel case
lugs:18mm
movement:manual
harga:rm 260 nego
tali: bracelet vintage
call/sms 0194050504