Thursday, December 8, 2011

baikpulih

ada  dua biji jam yang telah aku hantar untuk servis atau repair. masih dalam pembikinan. pomen yang diamanahkan sebelum ni telah berjaya baik pulih longines aku yang patah tiang di balance wheel . pomen faham istilah patah tiang. alhamdulillah dah berjaya diselamatkan , running strong, power reserve pun lama
berjaya diselamatkan

sheffield chronograph stopwatch
jam ni running strong, tapi timing lembap gila. dalam masa 4 jam dah lambat 1/2 jam.
bila diperiksa, hairspring ada problem. sedang diservis. dah elok aku jual la dengan harga kos+servis

yang kiri tu- americus art deco circa 1930
sedang dibikin. harap dapat elok balik. jam ni aku beli sebab seni pada body,kaya ukiran termasuklah di crownnya.jarum pulak warna biru..hmmm... kalau dapat dibaiki, mungkin dijual dengan harga kos+repair.kalau tak dapat, simpan je la


crown lawa

No comments:

Post a Comment