Monday, August 8, 2011

COD

saya tidak lagi membuat CASH ON DELIVERY. melainkan jika beberapa syarat dipatuhi.
pembeli sering membuat aduan tentang bagaimana mereka ditipu penjual. tetapi mereka perlu tahu, penjual pun biasa ditipu pembeli.
saya faham tentang pembeli yang ragu-ragu dengan seller. normal. tapi kadang-kadang tak beragak. pernah buyer, suruh saya COD ke Kuantan.padahal dia tau saya di johor. harga jam pulak tawar sampai separuh. mintak duit minyak sikit pun tak boleh. saya senang, kalau tak yakin, tak payah beli. saya faham keraguan kamu semua, tapi saya juga minta anda faham kekurangan kami. pernah sekali, saya COD, customer area sini. ok, boleh terima. kira deal dah nak beli. dah jumpa, x jadi pulak sebab kata bajet tak cukup la, nak yang warna lain la. aduhh......duit minyak dah terbuang macam tu je....kalau yakin dengan saya, berurusan melalui telefon, dan penghantaran melalui poslaju. itu saja yang saya boleh buat setakat ini setelah dapat beberapa pengajaran. sekian terima kasih. TERIMA KASIH JUGA KEPADA SEMUA PELANGGAN  PEMBELI DAN PEMINAT JAM YANG MENYOKONG VARIASI JAM.

4 comments:

  1. sabarlah amar..adatla berurusan dengan buyer nie.. :)

    ReplyDelete
  2. biasalah amar...kekadang org nak tgk barang dulu...bukan ada niat nak beli pun..baru nak survey katanya..

    ReplyDelete
  3. tu la masalahnya,kadang buyer sendiri tak tau apa yang dia nak sebenarnya...

    ReplyDelete
  4. redho la seadonya..ambo berminat mercedes panje tu..jual la muroh2 ko ambo.ngeh3

    ReplyDelete