Tuesday, April 5, 2011

hobi-hobi lain

sebelum aku bergelumang dengan jam tangan/ horologi, aku mempunyai pelbagai hobi. kebanyakkannya kini menjadi part time hobby sahaja, dan ada yang stop terus..stop tak bermakna buang, tapi aku simpan dan memeliharanya seperti biasa. aku mengimpikan nanti bila ada rumah sendiri, aku nak letak/pamer/ simpan benda benda ni dalam keadaan yang baik. Dulu aku banyak kasut. pernah sampai dekat 25 pasang, tapi ada yang dah letgo, ada yang diberi pada adik aku. contoh, converse chuchk taylor aku pernah ada 3 pasang,bagi pada adik aku, kemudian tinggal sejarah je.haha..lunyai dibelasahnye kasut tu...cap/ topi pun aku minat simpan.. tapi tak banyak...jadi, sekarang ni pun dah jarang cari kasut, belasah yang mana ada je..
RALPH LAUREN, UNITED COLOURS OF BENETTON, STP RACING, LACOSTE, NIKE, CANTERBURY

NIKE, FILA, ROUND CAP -2

NEW BALANCE 103

PUMA TEMPO

PUMA ARGENTINA

DIADORA- TERTENGOK AMY SEARCH DULU PERNAH PAKAI DIADORA LEBIH KURANG CAMNI. AKU LUPA BELI DEKAT MANA, DAPAT MURAH, SAPU JE

REEBOK

LACOSTE

NIKE CANVAS- TIME SEKOLAH DULU BUDAK BANGGA NAK MAMPUS DAPAT PAKAI NI. AKU JUMPA NOS 4 TAUN LEPAS, BELI

NIKE ACG, dulu time bawak RXZ, ni kasut feveret aku

ASICS ONITSUKA TIGER

ADIDAS VINTAGE ( REPRO PRODUK NI)

NIKE COURT

TIMBERLAND-DULU ZAMAN MAIN MOTO, AKU SELALU PAKAI TIME NAIK MOTO

PUMA EASY RIDER-TAPAK NAK KENA TUKAR, TAK SEMPAT NAK BUAT LAGI

ADIDAS OREGON

ASICS-BELASAH DEKAT PADANG

LACOSTE PULAK. JENAMA YANG PALING AKU MINAT. simpan sikit-sikit









 selain dari tu, hobi lain yang paling lama bertahan, adalah membaca. sejak dari kecik aku minat membaca cerpen/novel terbitan dewan bahasa dan pustaka. orang tua kerap beli buku., biasa aku menang pertandingan rekod membaca atau sekarang digelar program NILAM, sampai peringkat negeri tapi saguhati je...minat ni terus membiak sampai ke sekarang..masuk darjah 4 , aku suka baca apa saja buku, majalah yang berkait dengan sejarah. tak kira apa sejarah, mesti aku baca...berikut, antara buku kegemaran yang aku bawak ke johor, dari rumah di ipoh. novel/ cerpen kebanyakkannya tinggal di rumah family di ipoh...






















kemudian, mengumpul setem ,sedikit sampul surat hari pertama dan duit syiling luar negara...ini hobi sejak tahun 4, masa tu tahun 1996. abis semua sepupu aku berjangkit pengaruh. sifunya pak tua aku yang sampai sekarang masih mengumpul...












6 comments:

  1. perghhhh....mmg hebat ar demo!!steady2..

    ReplyDelete
  2. amer; ouf, biaso2 jah mer...hehe

    ReplyDelete
  3. adrian; your stuff also very-very nice. next PJ visit aku mau tgok

    ReplyDelete
  4. me not much stuff, many still in not sorted condition. next visit ada chance kita go makan stik at damansara utama :)

    ReplyDelete
  5. gud wan..haha..aku boleh tolong sort if you dont mind.haha

    ReplyDelete