Thursday, January 13, 2011

salam semua sahabat di luar sana

sudah lama tiada paparan baru di blog. ini berlaku mungkin kerana beberapa faktor yang tidak dapat dielakkan menjelang awal tahun 2011.
1. perniagaan yang terlalu perlahan, jadi aku pun berasa malas hendak meletakkan posting-posting baru di blog. perniagaan ku terpaksa bersaing dengan barangan tiruan yang melambak di luar sana. tidak mengapa, itu adalah cara masing-masing mencari rezeki. jangan katakan penjual menipu pembeli. kebanyakkannya pembeli sudah tahu barangan itu barangan tiruan, tetapi oleh kerana harganya jauh lebih murah, mereka memilihnya jua. beli+pakai+campak tong sampah.

2. kesibukkan tugas yang melambak-lambak malah melimpah ruah. sebelum ini, kata boss besar kepada semua rakan sejawatku di Malaysia, tugas kami bakal dikurangkan, namun yang terjadi sebaliknya. tidak mengapalah, hormat kepada pemimpin masih ada, jadi ikut sahaja setakat yang kita mampu.

rasanya inilah faktor-faktor yang menghalangku dari membuat ulasan-ulasan atau jualan-jualan baru di blog untuk setakat ini. sekian , terima kasih.

4 comments:

 1. Takpa bro. Pelan2 kayuh... Aku pun slow. Dok jual koleksi sendiri ja. Huhu

  ReplyDelete
 2. Betul tu bro. AKu pun sama. Dah slow. KErja melambak-lambak.. Hadoi.. makan gaji macam ni la.. Dok kena audit tak abis2..

  ReplyDelete
 3. asmarDJ; aku pn sama. jaul koleksi sendiri, beli koleksi org lain plak.haha

  ReplyDelete
 4. sukaJAM:betol la bro. kalo bab audit lagi leceh..byk kacau

  ReplyDelete